Utdrag fra loggbok: Trinidad 21.01.04 Antigua 17.04.04

Karneval i Trinidad er et kjempe opplegg som holder på omtrent en måned. Forberedelsene der i mot driver de med store deler av året. Flotte kostymer skal designes og bli sydd, ny musikk skal skrives og læres. Internasjonalt regnes karneval på Trinidad som et av de aller beste.

Vi besøkte et sted der de lagde sine kostymer som skal brukes på finale dagene. De lagde til sin gruppe (band). Et band kan være fra 500 mennesker og opp til flere tusen. Hvem som helst kan kjøpe seg plass i et band for 1200 – 1800 kroner. Da får du kostymet og er med i opptoget gjennom byen og på finale scenen for å føre din gruppe til å vinne.

Karneval er for alle aldre. Det er kjempe moro å se barnetoget med fantasifulle kostymer med mye farger. Det må være veldig mye tid og resurser som ligger bak.

Vi ble venn med Joanna som jobbet i vår marina. Vi snakket mye med henne om karneval. Hun foreslo at vi skulle bli med henne og flere av hennes venner på Jouvert. Hun organiserte alt for oss. Jouvert er et spesielt opptog siste kvelden før finaledagene. Vårt band hette Dessert rats. Festen startet nær midnatt inne på en stor festplass. Der fant vi mat, drikke og herlig musikk.

Vi danset til herlig Soca musikk og koste oss skikkelig. Det var også satt ut maling i all slags farger og leire. Det var om å gjøre å male seg selv og andre. Først var vi alle litt forsiktige, men etterhvert var vi alle godt maskert. Klokken 4.30 ble veggen revet ned og vi sammen med masse andre liknende band danset ut i gatene. Vi fulgte etter vår lastebil med vår musikk og bar. Fantastisk artig! Opptoget fortsatte til klokken 8.30. Vi avsluttet festen med bad, dusj og lunsj før vi tørnet inn på ettermiddagen.

Vi ble i Chaguaramas i 6 uker. Likte oss veldig godt. Her kunne vi unna oss restaurantbesøk med gode venner. Det var også veldig billig å fylle opp båten med basis mat og drikke. Vi var 20 norske og svenske båter, som vi hadde mye omgang med.

En dag samlet vi 20 stykk av våre venner på en stor gressbakke og spilte dødball. Det var utrolig gøy. Omtrent like mange valgte å være publikum. Vi møttes alle til hyggelig kveld på baren i vår marina. Igjen kunne vi ta med egen mat og kjøpe drikke i baren.

Trinidad har rykte på seg for å ha veldig høy kriminalitet. Heldigvis opplevde vi ikke noe uro eller bråk. Vi besøkte flere steder i Port of Spain som Guide bøker advarer mot. Det er ikke likt som hjemme hva gjelder vold. Her er ingen som slår ned noen fordi de ikke liker trynet ditt. Blir du utsatt for vold her er det på grunn av at personen vil ta pengene dine. Det er jo faktisk en grunn vi kan skjønne.

Båten fikk også en god del stell. Monterte 12 volt vifte i sovekabin, det var veldig deilig. Vi fikk lagd flere ulike esker og holdere til kopper, penner og småting. Det var veldig skjønt å ta en dusj så ofte vi hadde lyst.

1.mars

Turen over til Grenada tok 16 timer og vi logget 82 NM. Halve overfarten fikk vi god seilas og etterpå masse regnbyger og rare strøm sjøer. Deilig å droppe ankeret i Prickly Bay. Det var veldig deilig å bade i flott vann igjen. Vi gikk flere fine turer med mange kjente.

En herlig ettermiddag spilte vi volleyball på stranda. Vi var på lag med mannskapet på Charlotta og Manannan mot noen amerikanere. Nettet var spent opp mellom et tre og ut i vannet til et anker. Halve banen var på sand og resten ute i vannet. Noen redninger ble veldig bløte, men hva gjør det når det er 28 grader i vannet og solen steker.

11.mars

Vi fortsatte med fine seilaser mellom øyene oppover med et kort stopp på Union Island og til Bequia. Vi har blitt god venn med «the Lobster man» det er han som fisker og selger languster til turister. Vi fikk kjøpt languster til 60 kroner per kg etter mye smil og god forhandling. Vi hadde mange herlige languster middager om bord sammen med venner. Vi liker oss fantastisk godt på Bequia, det er vår favoritt så langt.

Cruising båten The World lå ankret opp en dag. Vår gode venn Steinar fikk for seg å invitere oss norske seilere om bord på The World. Han kalte opp båten på VHF og spurte om å få snakke med kapteinen som vi visste var norsk. Det var veldig uvanlig at de tok i mot gjester, men de gjorde et unntak for oss siden det var så få beboere på The World. Kaptein Olav ga oss en fantastisk interessant omvisning av på hele båten.

Vi ble skikkelig imponert av innredningen og møbler. Hele skuta var så fin og trivelig. Den er veldig annerledes enn andre cruising båter. Her kjøper folk en leilighet og er medeiere av båten. Leilighetene er mellom 100 – 700 kvadratmeter. De minste koster 20 millioner med årlig leie på 20 prosent. Det var et veldig spennende besøk i den rike manns verden og vi koste oss skikkelig.

Etter besøket i kveldingen kom kaptein med en av barkassene på besøk. Han ga oss gave med mat, en flott smak av hjemme. Vi fikk blant annet kaviar, makrell i tomat, sild og knekkebrød. Fantastisk herlig!

22. mars

Flott seilas 95 NM nordover til Martinique. 10 – 12 sm øst til nordøst vind en herlig kryss bog med en overnatting i Rodney bay. En lang stund hadde vi to store hvaler som fulgte oss på 50 meter. Herlig opplevelse. La til i marinaen noen dager først før vi la oss på svai i St Anne. Deilig med stort utvalg i butikkene. Vi reiste også inn til Fort de France og gjorde oss litt kjent.

Etter fjorten dager seilte vi 180 NM til Antigua og la oss i English harbor. Veldig flott ankrings lagune og det var veldig stemningsfullt inne i Nelsons dockyard. Vi lå her i to uker og likte oss veldig godt. Det er mange mega yachter og flere av de kjente klassiske båtene samlet her nå innfor den årlige regattaen. De er kjempe flotte og meget imponerende å studere med egne øyne. Vår favoritt ble den nybygde J-båten Ranger, et skikkelig smykkeskrin.

Moro med fantastiske kostymer
Fantastisk på Jouvert
Vi seiler fra Trinidad
Utsikt over St. Georges på Grenada
Nydelig ankringsplass på Union Island
Underbart å stupe uti slikt vann
Vi skal besøke The World
Her er vi på brua på The World
English harbour på Antigua
Nelsons dockyard
Lett å bli imponert av alle flotte båter