Røst – Fauskevåg / Harstad

1 – 6 juni

Vi forlot Røst i gråvær, regnbyger og 6-8 sm sørlig vind. Det hadde vært mye vind med flere vindkantringer de siste dagene. Vi fikk ekstremt vanskelig bølgemønster med mye kryss sjø selv om forholdene ellers var greie. Tenkte på fiskerne som har Røsthavet som arbeidsplass det må være veldig utfordrende. Turen inn til Reine tok 8, 5 time. Deilig å komme inn, der var 1 gjestebåt og de tok oss imot.

En dag hadde vi en kjempefin utflukt med ferje inn i Reinefjorden til Veistad. Der gikk vi fottur over til Bunesstranda på yttersiden Lofoten i nydelig vær. Området rundt Reine er for oss noe av det fineste Lofoten har å by på. Vi leide bil en dag og kjørte rundt for å bli kjent på mange plasser som vi ikke besøker med Moana denne gang. Det var en flott dag, og den ble avsluttet med feiring av 22 års bryllupsdag på Gamlebua.

6 – 8 juni

I dag måtte vi starte grytidlig kl 4.00 på grunn av at vi kun kunne komme ut fra brygga på høyvann. Vi fikk en fin tur i vindstille vær, stoppet på veien og fisket 5 fine torsker. Det tok bare 10 minutter, noen ganger er det vanskelig å stoppe når det biter så bra. Men vi kan ikke ta opp mer enn vi klarer å spise.

Vi startet oppholdet i Stamsund med sløying av fisk og klargjøring til deilig middag. Mye vind og regnbyger passerte mens vi lå fint i Stamsund. En ettermiddag fikk vi plutselig koselig besøk av Jon og kona, fetter til Vinjard i Halden. Det er ikke så ofte vi møter andre Østfoldinger her.

8 – 11 juni

Start 7.30 i vestlig bris, 8 c og sol. Det var en fin tur til Svolvær som vi tenkt skulle bli neste stopp for å ta ut kommende kuling. Men det viste seg at i Svolvær var det ganske fullt, det er få plasser i gjestehavna som er dype nok for oss. Vår opprinnelige plan var at vi skulle gå til Trollfjorden gjennom Raftsundet og ut i Vesterålen. Men værmeldingen for de neste 10 dager stemte ikke overens med vår plan.

Ny plan var at vi går opp i Tjeldsundet og Harstad området der Tommy har mye slekt. Vi dro videre og vind økte til liten kuling 12 sm sørvestlig vind. Vi hadde en herlig seilas over til Tranøy som skulle gi god beskyttelse mot vind. Men altfor mye sjødrag i havna gjorde at vi kastet loss og seilte over Vestfjorden igjen til Lødingen innerst i Vestfjorden. Det ble en lang seilas i mye regnbyger, og da var det godt å fortøye å få varme om bord i båten. Ble liggende i 3 døgn med regnvær og tidvis mye vind.

11 – 15 juni

Start 6.30 fra Lødingen i regnvær. Vi traff perfekt med å få medstrøm i Tjeldsundet, vi fosset frem i 9 knop. Tommys søskenbarn Bjørn hadde ordnet en fin plass for oss i Fauskevåg rett syd for Harstad. Her var Tommy på sommerferie nesten hver sommer fra han var 1 år og opp til ca 15 års alder. Bjørn hadde ikke bare ordnet med båtplass han lånte oss bilen sin og det gjorde oppholdet vårt veldig enkelt. Vi reiste mye rundt i nærområdet og vi fikk besøkt de fleste av søskenbarna. Vi hadde et kjempeflott opphold, takk til dere alle sammen.

Flotte Reine

IMG_8428IMG_8443IMG_8465 IMG_8454IMG_8472 IMG_8484IMG_8488 IMG_8514Stamsund

IMG_4565 IMG_4573Tranøy

IMG_4597 IMG_4599Lødingen innerst i Vestfjorden

IMG_4116 IMG_4120I Tjejdsundet

IMG_4605 IMG_4606Fauskevåg, rett sør for Harstad

IMG_4614 IMG_4640Nydelige strender på Gressholmene

IMG_4656 IMG_4661IMG_4639

Én kommentar til “Røst – Fauskevåg / Harstad

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.