Sandnessjøen – Rødøya

  1. mai

Vi dro fra Sandnessjøen ved 8.30 det var innimellom mye vind. Vi stoppet ved Tomma og fisket. Vi fikk 5 flotte Torsker og det var sol, vindstille og varmt. Kjempe herlig! Vi la oss på Sleneset på Solvær og det var veldig fint. Nytt klubbhus og nye fine brygger. Vi vandret mye rundt på oppdagelsestur. Solvær er et fiskevær på tre store øyer, og flere hundre mindre øyer. Det bor ca 300 mennesker her. Nydelig vær og stor kjele med Torsk på brygga.

  1. – 11. mai

Vi gikk til Lovund med planer om å gå videre om Træna og Myken, men nå var vi inne i en periode med mye vind og dårlig vær så planene ble forandret. Vi ble på Lovund i tre netter for å ta ut en stiv kuling, men i tillegg fikk vi kraftige fallvinder så det var til tider utrygt å bevege seg på brygga. På veien hit stoppet vi og fisket og fikk både Torsk og Sei. Vi gikk som vanlig mye tur og det ble flere fine turer på lesiden av øya, men ingen topptur denne gang.

Lovund er en av de største eksportørene av oppdrettslaks. De har ca 30 konsesjoner fra Trøndelag og opp til Gildeskål i nord. All fisken blir slaktet og sendt ut fra Lovund med ca 10 trailere om dagen. Mye av pengene blir igjen på Lovund kan vi lett se med flott skole, svømmehall, kino, stor flerbrukshall og generelt høy standard for de 400 innbyggerne.

  1. mai

Når været ble litt lettere seilte vi inn til Tonnes et lite koselig sted. Vi var oppe å besøkte spennende Tonnesgrotta. Kjempe fin tur! De hadde et flott klubbhus med fine fasiliteter så vi fikk vasket både klær og kropper.

  1. – 14 mai

Etter Tonnes passerte vi Polarsirkelen med kurs for neste havn Rødøy. Vi la oss ved Klokkergården gjestehavn, veldig fint tilrettelagd for besøkere. Det var en god havn for å ta ut neste nordlige kuling. Den siste uka har vi blitt veldig styrt av været, flere dager har gått med på å passe på båten. Siste natten hadde vi 14 fortøyninger i land med vindkast opp til 30 sm, men fastvind lå på omkring 17 sm. Vi var mye rundt på øya med lånte sykler og til fots. Prøvde oss litt på å bestige Rødøyløva, men ble blåst ned igjen.

Kjmpefine Sleneset på Solvær.

IMG_7588 IMG_7574

Herlig med fersk fisk.

IMG_7551 IMG_7615Flott å gå tur på Lovund.

IMG_7631 IMG_7647IMG_7649 IMG_7670Flott utsikt til Træna.                                                       LovundIMG_7622 IMG_7625Tonnes                                                                                     Besøk i Tonnesgrotten.IMG_7699 IMG_7712Tonnesgrotten                                      Havørn

IMG_7722IMG_4440

Klokkergården gjestehavn på Rødøya.                      Hjallis ble født her.

IMG_7756 IMG_7783

Én kommentar til “Sandnessjøen – Rødøya

  1. Så mange fine bilder fra kyst-Norge. Nordlandskysten er vakker. Vi er ved Romsdalskysten I pinsa. God pinse og god tur videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.