Eivindvik – Ålesund

19 april

Vekkerklokka ringte 6.30 vi sto opp kledde oss godt og dro av gårde. Sol og nydelig vær hele dagen, fikk en god del motvind i flere fjorder. Vi så Havørn i Krakhellesundet rett nord for Sognefjorden, men de vill ikke være med på bilde. Alden og Kinn er av de mest kjente landemerkene langs kysten, veldig vakre. Alden også kalt den norske hest betyr mye for oss, i 1998 da vi sist seilte her besteg vi toppen 481 moh, fantastisk utsikt der oppe. Vi hadde en veldig fin dag på sjøen var fremme på Silda kl 19.30. 12 timer og 40 minutter underveis det ble en lang dag på jobben. Det har vært veldig mye vind ved Statt lenge nå, men i to dager skal det være rolige forhold med lite vind så derfor valgte vi å stå på.

20 april

Underbar dag på flotte Silda, sol og omtrent 10 grader. Den ligger mellom Måløy og Statt. Vi gikk lang tur rundt på øya. Kulturstien var veldig fin lett kupert og førte oss gjennom flott natur, men nå var det kjempe vått. Vi fikk også tid til litt jobb på båten.

21 april

Dro 5.50 i klar vær og stille. Fikk en nydelig soloppgang utover Stattlandet. Det skyet over og ble senere lettskyet og pent innimellom. En del gammel rotete sjø, det har vært mye vind ved Stadt den siste tida. Etter drøye 8 timer var vi fremme i Ålesund og la oss inne i Vågen. Her koster det 150 kr / natt.

22 og 23 april

Vi gikk mye tur rundt i fine Ålesund, det ble litt shopping både til båten og oss. Hyggelig besøk av Stian, føre dette kollega til Tommy. Vi hadde en veldig koselig kveld sammen. Håper å få til en ny treff på vår retur. Første dagen meldte de veldig mye vind 25 sm ved Stadt og 27 sm oppover ved Ona. Da er det veldig godt å ligge trygt i havn. Innerst i Ålesund er det lunt selv når det blåste storm, men vi krenget en god del ved brygga. Vi fikk regnbyger og hagl og snøbyger. Temperaturen var -1 og opp til 4 plussgrader.

24 april

Avgang kl 9 videre nordover. Vi fikk en litt sur start med kald vind og snøbyger. Destinasjon ikke bestemt.

IMG_6913

Underveis i flott vær

IMG_4297

Mye snø i fjellheimen

IMG_6925

Silda, nyter ankerdram

IMG_6950

Veldig fint på Silda

IMG_6979

Nydelig vær

IMG_6952

Ut på tur på Silda

IMG_6959

Fin tur på Silda, Stadt i bakgrunn

IMG_6981

På Silda

IMG_6989

Rundt Stadt

IMG_7003

Fantastisk fint å ligge i Ålesund

IMG_7000

Vi koser oss i Ålesund

2 kommentarer til “Eivindvik – Ålesund

  1. En nydelig by bak deg! Fikk tak i adressen til sida di, så nå er jeg med deg på seiltur. Spennende at du er i mitt hjemmefylke. Ved Aukra/Otrøya mot Molde, vil du passere to fergeleier . Mellom disse er det planlagt en gigantisk bru som vil fortsette på firefelts vei mot Molde. (Tror hele prosjektet heter Møreaksen)Det ene brufestet kommer ved Julholmen, en liten holme som tilhørte min bestemors gård. På Julholmen fins det et lite fyr,og bunkerser og rester av tyskeranlegg fra siste krig. Det blir et stort inngrep i området der gården lå, og de gamle husene må rives.. Du kan jo se på kartet om du finner det.

  2. Lite kallt tycker jag nog att ni har men vackert!! Det verkar som ni tar er fram me god fart. Hur långt har ni kommit om man tänker på hur långt ni ska? Halvvägs?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.