Utdrag fra Loggbok: Puerto Mogan 10.02.03 til Las Palmas 08.03.03

10 Februar
Vi kastet loss og tok farvel av alle kjente i Puerto de Mogan og etter kun 4 NM la vi til i Puerto Rico, og fikk en bra plass ved flytebryggen. Gikk flere fotturer i området opp rundt Norske plassen, det er en plass som norske klubben har fått av Mogan kommune.

De har plantet palmer og satt opp benker og bord og det er en meget populær møtes plass for folk på tur. Vi fant mange fine og bra stier som vi brukte godt. Her i området er det så mye nordmenn, at de i likhet med den norske turistforeningen, har begynt og merke turløypene med T som i Norge.

12. februar – 19. februar
Anne, Vingard, Silje og Simon fra Halden kom til Puerto Rico og vi hadde noen skikkelig flotte dager sammen. Vi feiret også en føre dette kollega til Tommy Tor Jonny som feiret sin 60 års dag her sammen med familien. En dag var vi på seiltur med alle sammen og da var vi 12 stk om bord og det gikk veldig greit og vi koste oss alle sammen.

20 Februar
Etter uker med sterk nordøstlig vind, fikk vi et vær omslag til svake sydlige vinder vi dro ved 8.30 og la kursen mot Las Palmas det ble en veldig enkel tur med motor kjøring på flatt vann kun litt strøm sjø på utsatte steder. Denne vind retningen gir heller ingen akselerasjon vind, som ellers er ille slitsom her. Det var overskyet og litt regn, første regnet siden 14 Januar som har falt over oss.

Fortøyde etter 7 timer og fikk en bra plass på brygge 10 sammen med mange «fastboende».
Con Amore skal nå ligge her i 3 måneder, så nå har vi tatt ned begge for seilene så ikke solen spiser unødvendig på dem. Har gjort en god del jobb så båten er klar for videre tur når vi kommer tilbake igjen.
Oktopussi fra Nøtterøy har vi vært sammen med i 2 uker, hatt mye sosialt samvær med middager, strand turer og fotballspill.

12 febr – 8 mars
Det er Karneval i Las Palmas, samlings plassen er Catalina parken og en kjempe stor plass litt lengre ned mot havna. 2 store scener er satt opp å mange ekstra skjenke steder og tre diskotek like ved.

Vi fikk med oss det meste, begynte med at» karneval dronningen» skulle kåres. Deretter senior dronning og «drag dronning» — beste mann utkledd som kvinne. En dag så vi på en konkurranse i kroppsmaling de var malt og pyntet på hele kroppen. Det tok tre personer en hel dag og male kroppen, tenk en sånn jobb.

Det var 10 stk som konkurrerte i å utføre den beste dansen, som samtidig skulle symbolisere til malingen. De var kjempe flinke og utrolig flott malt meget kreativt og fantasifullt.
Høydepunktet var kanskje Det store karnevalstoget hvor tusenvis av mennesker fra forskjellige bydeler konkurrerte, de laget en fantastisk oppvisning.

Kjempe flott var det med alle fantastiske kostymer i alle slags farger og fasonger. Herlig rytmisk musikk og dans så vi ble rykket med, det var umulig å stå stille.
5 netter var det dans ved begge scenene start kl 24 og det holdt på til 06, vi var med på 3 på en uke det var fantastisk artig, vi ble slitne, men klarte ikke og holde oss unna.

Den ene natta sies det at det var godt over 100 000 mennesker i området, med en fantastisk stemning, humøret på topp hos alle kun smil å se og det kokte av dansende folk. Vi koste oss veldig det var kjempe moro, danset, pratet med masse folk. Vi var ikke utkledd men vi var ikke alene med det.

Siste dagen ble alt avsluttet med enda et opptog som en begravelse men det var ikke noen dyster stemning uten hælene i taket. Det var godt organisert med mye politi så det føltes trygt å være med på karnevalet til alle døgnets tider.

Koselig båttur med hele gjengen
Las Palmas
Gåtur i Las Palmas
Fin by, Las Palmas
Oktopussi i Las Palmes
Karneval i Las Palmas
Karneval