Pamplona – Halden 19.10 – 3.11

Forrige reisebrev avsluttet vi i San Sebastian i nord Spania. Videre på turen kjørte vi til Pamplona. Og der hadde vi lyst å se og lære litt mer om Okseløpet som skjer vært år under San Fermin festivalen. Pamplona er hovedstaden i den spanske regionen Navarra.

Ellers i denne perioden har vi hatt overnatting i Pamplona, Sauvagnon, Chatearoux, Troyes, Saarburg, Urzig, Koblenz, Alsfeld, Soltau, Rensburg, fergen mellom Kiel og Gøteborg og Henån.

På strekningen mellom Pamplona og Sauvagnon kjørte vi over Pyreneene. Og det var i nydelig vær, og vi stoppet på mange fine plasser. Så vi fikk mye fin utsikt over flotte høye fjell. I Sauvagnon sto vi på en gratis parkering midt i det lille tettstedet.

Det er veldig dyrt å kjøre motorvei i Frankrike. Tidligere hadde vi kjørt en strekning på 15 mil for 700 kroner. Og det viser seg at noen ganger kommer bobiler i feil klasse, så vi må betale mer enn vi egentlig skal. Men nå hadde vi funnet en god rute fra Pau og opp til Metz der vi kunne kjøre på kostnadsfrie veier. Mye av veien var på motorvei. Traseen vi valgte var 10 mil kortere enn motorvei kjøring. Men tidsforbruket ble et par timer mer.

Neste natt sto vi i Chatearoux på en camping. Den lå veldig fint ved et vann, med et koselig turområde rundt. En natt tok vi i fine Troyes. Her sto vi også på en camping. Vi valgte å kjøre raskt gjennom Frankrike. Turens klart lengste etappe ble Sauvagnon til Chatearoux 55 mil, nest lengst etappe var 29mil.

Så hadde vi lyst på noen dager i vakre Moseldalen, og området rundt. Og denne gangen fikk vi se den i høst skrud. Vi bodde i Saarburg ved en bielv, Urzig og Koblenz. Vi fikk sett mange fine plasser langs Moseldalen.

I Mosel finner du noen av de mest ekstreme vinmarkene i verden. Druene dyrkes i bratte skråninger ned mot elva Mosel. Innhøstning må skje for hånd. I Koblenz sto vi parkert midt i byen. Det er en veldig fin by som ligger der hvor Mosel munner ut i Rhinen.

Vi valgte å passere Hannover og Hamburg på helgen. Fordi da er det mye bedre på veien uten så mye Trailer trafikk. Og forbi de fleste veiarbeidene var det heller ikke noen køer. Så vi kunne kjøre på bra gjennom Tyskland.

Videre før vi kom til Rendsburg der vi tok et lengre stopp, så besøkte vi Alsfeld og Soltau. I Alsfeld var det en superfin parkering for bobiler til kun 60 kr/natt. Og i gamle byen var det veldig mange skakke og skjeve hus. Men de var velholdte og fine. I Soltau så var vi parkert ute på landsbygda ved siden av en diger camping.

Det var slutt på sommer været dagen vi dro fra San Sebastian. Så det var på tide å komme seg nordover og hjem. Dagene har vært preget av lavere temperaturer og mye regn.

Etter nest inntil 8 uker på veien har vi kjørt drøyt 620 mil. Vi har kjørt veldig mange korte etapper, og på mye småveier. Tidvis har lurt på om bilen er for stor, eller om vi bare har gjort feil veivalg. Har brukt 15000 kr på diesel. Og det har gått på 8500 kr på camping og bobil plasser. Vi har betalt kun 160 kr / natt i snitt. Det er vesentlig lavere sum enn vi hadde forventet. Spesielt i Frankrike er det kjempestor prisforskjell på rene bobil plasser og campingplasser.

For oss var dette den første turen sydover med bobil. Vi har skaffet oss litt erfaring og nyttig kunnskap for fremtidige turer i sydlige Europa.

I Pamplona sentrum, koselig i gamlebyen
Pamplona er kjent for okseløp, heldigvis bare statue her
Monument over okseløpet, i Pamplona city
Nedtelling til neste okseløp i Pamplona
En kaffepause i Pamplona
Citadellet i Pamplona, var bygget mellom 1500 og 1600 tallet
På vei mot Pyreneene i nydelig vær
Flott fjelltopp i Pyreneene
Vi er på vei opp i Pyreneene
Vi er i Canfranc i Pyreneene
Stasjonen i Canfranc i Pyreneene
Vi kjører i Pyreneene på vei ned i Frankrike
Vi fikk en haiker fra Spania til Frankrike. Holdt seg fast i 5 mil.
Vakkert i Pyreneene
Gjelder å følge godt med på smale veier i Pyreneene
Bildet er tatt på bobil parkeringen i Sauvagnon, med utsikt mot Pyreneene
Her er vi i Chatearoux, fint turområde
Velkommen til Troyes, en fin by
Et av mange skjeve hus i Troyes
Katedral Saint-Pierre -et- Saint-Paul i Troyes
Katedral Saint-Pierre -et- Saint-Paul i Troyes
Fint i Saarburg i nærheten av Moseldalen
Koselig på cafe i Saarburg i nærheten av Moseldalen
Vi går tur I Saarburg i nærheten av Moseldalen
Kveldsstemning i Saarburg, med Saar elven
Veldig stille og fint i Saarburg, med Saar elven
Imponert over mengden av vinranker i Moseldalen
Vin produksjon i Urzig i Moseldalen
Fin parkering i Urzig i Moseldalen
Utsikt til bobilplassen i Koblenz
Selfie foran monument over keiser Wilhelm 1, Deutsches Eck ble i 2002 oppført på UNESCOs verdensarvliste
I Koblenz, populært å ta banen opp til festning på andre siden Rhinen
Veldig koselig i Alsfeld
Vi er på vandring langs Kielkanalen i Rendsburg
Rendsburg har vi kommet til nå
Under Älvsborgs broen i Göteborg, så nå er vi straks hjemme igjen