Hardbakke – Ålesund Helgeland tokt 2020

28.05.20 – 17.05.20

Vi hadde tre fine dager på Hardbakke. Det ligger på øya Sula i Solund, ytterst i Sognefjorden. Hardbakke er et lite koselig sted omkranset av eventyrlig flott natur. En dag gikk vi topp tur opp på Ramnenipa med 360 gr. flott utsikt over ytre Sogn (mellom haglbyene). Tommy kom i prat med Vidar Hop, eier av skyssbåtene. Det viste seg at vi hadde vært mye sammen med hans far på Shetland flere ganger på 90 tallet. Det kvalifiserte til at vi fikk låne en bil dagen derpå. Vi fikk en fin biltur øya rundt.

01.05 drar vi mot Bulandet. Frem til nå hadde vi hatt stort sett bare fint vær, men nå var det vær endring på gang og turens første snøbyge kom på besøk. Bulandet består av hundrevis av øyer og de største øyene henger sammen med bruer. Til å ligge ytterst i havgapet er det en trygg gjestehavn. Vi fikk bare et døgn på Bulandet, men vi brukte det godt med blant annet en lang bli kjent tur på øya. Det var veldig fint og velstelt overalt.

Kursen ble satt gjennom Florø skjærgården til Kalvåg på øya Frøya rett syd for Bremanger. Vi ble liggende to netter i den fine gjestehavna. Det var ti gjestebåter her i helgen. Vi koset oss med fire retters middag på den flotte kroa på Knutholmen. Vi gikk en fin topp tur opp til utsiktspunktet i sol og haglbyger.

Etter Kalvåg rundet vi Hornhellen, gikk gjennom Skatestraumen forbi Måløy. Forholdene så greie ut for passering av Stadt. Men vi fikk en god del juling av gammel og rotete strøm sjø og bygevær. Etter 12 timer underveis var det deilig å klappe til kai i Ålesund. Det var en ekstremt dårlig langtids værmelding for de neste 14 dagene. Ålesund er et godt sted å ta ut dårlig vær så vi bestemte oss for å dra i håndbrekket her. For å unngå å seile inn i enda mer vintervær.

Vi fikk et hyggelig gjensyn med familien Thyri fra seilbåten Hermine, som vi ble veldig godt kjent med sesongen 2003-2004 i Karibien. Vi hadde en kjempe fin kveld sammen med god mat og mye mimring.

Det var noen dager med litt lettere vær, de brukte vi til å besøke Hjørundfjorden og Lille Kalvøy. Vi tok en rundtur i fantastiske Hjørundfjorden med overnatting i Sæbø. Vi var heldige at det klarnet opp noen timer så Sunnmørsalpene fikk vist seg frem. Det var meget vilt og vakkert, en fantastisk flott fjord. På Lille Kalvøy ble vi først hilst velkommen av lamaen Harald. Etterhvert ble det artig gjensyn med Kathrine. Hun sammen med familien driver et flott sted Gardaløa, med restaurant, pub og hytteutleie. Kathrine serverte nydelig Bacalou og god rødvin, og vi hadde en hyggelig kveld sammen.

Vi feiret 17.mai med god stemning i Ålesund. Vi fikk med oss mye forskjellige opplevelser, båt kortesje med ca 200 båter, bil kortesje med mange ulike type biler og masse flott korpsmusikk. Det ble en veldig fin dag og vi feiret med god mat og drikke ombord.

Dagene i Ålesund ble brukt til litt småjobber ombord, daglige turer og mye av og på med regntøy. Vi har nå vært gjennom en tøff periode med snø, hagl og regn i 17 dager på rad. Vi har heldigvis en god varm båt, alt vel med oss. Værmeldingen ser endelig bra ut for uka etter 17.mai. Planen er å sleppe håndbrekket og dra videre sakte nordover. Vi håper fortsatt på å være på Helgeland 1.juni.

Utsikt over Hardbakke fra toppen av Ramnenipa.
Fra toppen av Ramnenipa.
Kurs nordover i Florø skjærgården
Bli kjent tur på Bulandet
Kunstverk på Bulandet, Alden- Norske hest i bakgrunn
Morsomt navn på frisør.
Bulandet kirke i bakgrunn, hadde egen brygge
Kunstverk på Bulandet, og nysgjerrige sauer
Stabben fyr utenfor Florø
Knutholmen gjestehavn i Kalvåg
Koset oss veldig på Knutholmen, kjempegod lokal mat
Utsikt over Kalvåg
Nysnø på Batalden
Hornhellen / Skatesraumen
Kurs rundt Stadt
Veldig fint i vågen i Ålesund
Vi savner daglige møter med Hurtigruten
Fin utsikt over Ålesund fra trappa opp på Aksla
Toppen av Aksla, veldig fint turområde
Stemningsfullt i solnedgang
Fantastiske Hjørundfjorden, på vei mot Sæbø
Herlig vy fra Sæbø
Nye vanntette luer måtte til
God gjestbrygge i Sæbø
Bli kjent tur i Sæbø
Det smakte godt med skikkelig Cowboy frokost
De hadde en veldig fin velforenings plass i Sæbø
Mektige fjell i Hjørundfjorden
Harald hilser oss velkommen til Lille Kalvøy
Stille og rolig på Lille Kalvøy
Herlig å gå tur på Lille Kalvøy mellom bygene
10 cm nysnø i natt på Lille Kalvøy
Mye dårlig vær i Ålesund
Hjelper snøen å smelte vekk

2 kommentarer til “Hardbakke – Ålesund Helgeland tokt 2020

 1. Hei på dere.
  Koselig å høre fra dere igjen, og så fine bilder av en flott natur.
  Og Susanne du er en badenymfe uansett temperatur,gale menneske?
  Kos dere videre på tur, gleder oss allerede til neste reisebrev. Go tur videre⛵️
  Hilsen oss?

  1. Takk for hilsen, så hyggelig. Jeg må innrømme at det var litt kaldt. Ha det bra og kos dere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.