Haugesund – Eivindvik

13 april

Vi dro på ettermiddagen fra Haugesund, vind hadde løyet og bølgene hadde lagt seg en god del etter at det blåst stiv kuling i natt. Det var grei sikt, sola skinte, 5 grader og friskt. Mye båttrafikk. Vi la til i Sagvåg på Stord etter fem timers flott tur. Fin plass, vi gikk en kveldstur og spiste litt før vi tok tidlig kveld.

14 – 17 april

Ut av Sagvåg kl 8 i pøsregn og dårlig sikt. Vi fikk en våt start, men været klarnet opp og dagen ble veldig fin. Mye båttrafikk å følge med på. Etter 7 timer la vi til i Strusshamn på Askøy utenfor Bergen. Det var en utrolig flott og ryddig havn, vi fikk god kontakt med kystlaget som drev havna. Vi hadde hyggelige pratestunder over en kaffekopp inne i naustet. Vi brukte dagene til litt vårpuss på båten, vasket tauer, fendrer, ryddet på dekk, koblet ankerspillet og litt annet. Vi var mye på tur rundt og kikket. Fine dager med mye sol.

17 april

Vi tok en kort stopp i Bergen. Kikket på nye fisketorget og vi kompletterte skipsbiblioteket med noen bøker om Harry Hole. Gikk videre til marinaen på Flatøy litt nord for Bergen. Hadde en veldig koselig kveld sammen med Tina og Bjarne som seilte mye sammen med både i Karribien og på hjemturen i 2005. De hadde siden sist byttet fra Bavaria 36 til Hanse 505 og vi fikk en omvisning i det nye flotte skipet. Etterpå ble det mye mimring fra langturen, men også prat om fremtidsdrømmer.

18 april

Etter tidlig avgang kom vi rett inn i idylliske Alværsstrømmene, det var veldig vakkert. Vi hadde litt over 3 knop medstrøm på det meste. Fint vær de første to timene etterpå sur nordlig vind. La oss i Eivindvik rett syd for Sognefjorden. Etter en kald og sur dag var det ekstra deilig å komme i havn få strøm om bord og varm middag. Gikk tur, leste og tok en tidlig kveld.

Fint i Strusshamn.

IMG_4203IMG_4206

Vårpuss                                                                                Moana i Bergen

IMG_4221 IMG_4239

Det nye fisketorget                                                             Lunsj underveis

IMG_4233 IMG_4244

Alværsstrømmene                                                                       Eivindvik

IMG_4260 IMG_4281

Kongestatuen på Skjervehamn

IMG_6896 IMG_6898

Én kommentar til “Haugesund – Eivindvik

  1. Strusshamn ja, koselig plass med hyggelige mennesker på frivillig basis. Artig at de plassene finnes, havnen er en av mine favoritter. Hvordan går det med gubben Sussann er han snart krimetterforsker??? (Harry Hole 🙂 ) Ellers virker det som om dere er i orden og det meste funker, god seilas videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.